Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice dr. Safet Halilović uručio je danas u Olovu ključeve za 18 obnovljenih kuća povratnika, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjgelice BiH izdvojilo 370.000 KM.

17.5.2011

Ključeve su dobili Ćamil Bešlija, Slavoljub Trifunović , Nurija Bešlija, Radivoje Grubačić , Muhamed Karagić, Milomir Mirović , Ramo Šehić, Adila Bjelić, Rajko Vasković,  Ibrahim Selimović, Safet Karić, Mejra Gurda, Hamid Sarajlić, Muradija Jamaković, Adila Behlulović, Kerim Behlulović, Muharem Behlulović i Tima Šehić.

„Ministarstvo od je  2008. do 2010. godine, uključujući i CEB projekat, u obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne infrastrukture u Olovu uložilo više od 1,8 miliona KM. Ovim sredstvima obnovljene su 43 stambene jedinice, izgrađen je vodovod  u tri povratnička naselja, a u toku su elektrifikacija, sanacija lokalnih puteva i izgradnja vodovoda u nekoliko povratničkih naselja na području općine Olovo“, kazao je ministar Halilović. 

 Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u ovoj općini prijavila se 391 porodica sa 1.135 članova.

Kabinet ministra