Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin posjetili su danas Bugojno

17.6.2011

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović i njegov zamjenik Slavko Marin posjetili su danas Bugojno gdje su sa načelnikom ove općine Hasanom Ajkunićem uručili ključeve za 13 obnovljenih stambenih jedinica povratnika, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 260.000 KM.

Ključeve su dobili Jusuf Bektaš, Zlatko Bojanović, Frano Budimir, Samira Cetin, Milovan Cvitanović, Jozefina Gudelj, Jerko Lučić, Mira Miličević, Frano Miloš, Ehlimana Sadiković, Nikica Šistov, Anđelka Šuta i Mirko Zelić.

Ministar Halilović je kazao da je Ministarstvo, od  2008. do 2010. godine u obnovu stambenih jedinica povratnika i rekonstrukciju komunalne infrastrukture na području ove općine uložilo blizu milion KM. 

„S obzirom na veliki broj zahtjeva povratnika za obnovu njihovih devastiranih domova, najveći dio ovih sredstava uložen je u rekonstrukciju stambenih jedinica. U posljednje vrijeme u obnovljene domove uselilo je 25 porodica, a u toku je rekonstrukcija još osam stambenih jedinica“, kazao je ministar Halilović.

Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u ovoj općini prijavljene su 373 porodice sa 1.321 članom.

Kabinet ministra