Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović danas je posjetio Kotor Varoš, gdje je sa načelnikom ove opštine Nedeljkom Kneževićem uručio ključeve za 13 obnovljenih stambenih jedinica povratnika, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 300.000 KM.

8.7.2011

Ministar Halilović je kazao da je Ministarstvo, uključujući CEB projekat, od  2008. do 2010. godine u obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja i rekonstrukciju komunalne i socijalne infrastrukture na području ove opštine uložilo više od 2,2 miliona KM. 

„Ovim sredstvima finansirano je devet projekata pomoći povratnicima u Kotor Varoš, među kojima su obnova više od 50 individualnih stambenih jedinica, te posebno značajna izgradnja stambene zgrade sa 20 stanova za korisnike kolektivnih centara. U elekrifikaciju povratničkih naselja uloženo je oko 200.000 KM“, kazao je ministar Halilović.

Ključeve su dobili Fikret Aganbegović, Semina Alekić, Irfan Botić, Esma Čauš, Kasim Đuvelek, Muhamed Huskić, Fikret Ibričić, Osman Ibričić, Hajro Lubenović, Šefika Palić, Mevludin Prlja, Čelebija Silnović i Bisera Tabaković.

Kabinet ministra