Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović danas je u bratunačkoj mjesnoj zajednici Glogova prisustvovao ceremoniji puštanja u promet posljednjeg od sedam rekonstruiranih lokalnih puteva na području opštine Bratunac, za koje je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglica iz budžeta za 2010. godinu izdvojilo ukupno 370.000 KM.

19.7.2011

„U sanaciju i asfaltiranje puta Kusovača-Halilovići Ministarstvo je uložilo 80.000 KM i današnjom ceremonijom zaokružen je veoma značajan projekat rekonstrukcije sedam lokalnih puteva, koji će značajano doprinijeti održivosti povratka na području opštine Bratunac“, kazao je ministar Halilović i dodao da je u posljednje tri godine, uključujući CEB projekat, Ministarstvo u programe pomoći povratnicima na području ove opštine uložilo više od pet miliona KM.

Prema riječima ministra Halilovića, više od dva miliona KM uloženo je obnovu skoro stotinu stambenih jedinica povratnika, od čega je polovina sredstava usmjerena na rješavanje stambenih pitanja korisnika kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

„Jedan od bitnih uslova za održivi povratak je i elektrifikacija povratničkih naselja. Ministarstvo je u obnovu niskonaponske mreže na području opštine Bratunac uložilo više od pola miliona KM“, kazao je ministar Halilović.

Kabinet ministra