Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je danas Goražde, gdje je sa načelnikom ove općine Muhamedom Ramovićem uručio ključeve za 12 obnovljnih stambenih jedinica povratnika, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH osiguralo 289.7000 KM.

10.8.2011

„Ministarstvo je u posljednje tri godine, uključujući CEB projekat, za pomoć povratnicima u općini Goražde uložilo oko 4,5 miliona KM. Ovim sredstvima obnovljeno je 115 stambenih jedinica povratnika, elektrificirano je desetak povratničkih naselja, izgrađena vodovodna mreža u jednom naselju, a u toku je sanacija osam lokalnih puteva“, kazao je ministar Halilović i dodao kako su u narednom periodu prioritetni elektrifikacija preostalih desetak povratničkih naselja i zbrinjavanje korisnika kolektivnih centara na području općine Goražde.

Ključeve obnovljenih stambenih jedinica dobili su Nermin Tabaković, Sabina Šuman, Fadila Faković, Raza Babić, Ibrahim Ramović, Salem Mičivoda, Aiša Mešić, Enes Adžem, Sejdefa Dervišević, Ragib Hodžić, Adila Hurem i Šemsa Halilagić.

Za obnovu u ratu devastiranih kuća i stanova u općini Goražde prijavile su se 734 porodice sa 2.564 člana.

Kabinet ministra