Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović posjetio je Bosansku Krupu gdje je sa načelnikom ove općine Arminom Halitovićem uručio ključeve za 13 obnovljenih stambenih jedinica povratnika, u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 350.000 KM.

30.11.2011

Ovim sredstvima obnovljene su četiri individualne stambene jedinice i devet stanova u zgradi zajedničkog stanovanja.

„Više od 2,4 miliona KM, uključujući CEB projekat, Ministartsvo je u posljednje tri godine uložilo u obnovu povratničkih domova, zgrada zajedničkog stanovanja, elektrifikaciju i rekonstrukciju lokalnih puteva na području općine Bosanska Krupa“, kazao je ministar Halilović i odao priznanje načelniku Halitoviću i općinskoj administraciji za dobru saradnju sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i realizaciju desetak veoma zahtjevnih projekata pomoći povratnicima.

„Imajući u vidu da je u ratu u Bosanskoj Krupi uništeno ili oštećeno više od 7.200 stambenih jedinica, Ministarstvo je nastojalo što više sredstava uložiti upravo u njihovu obnovu. U posljednje vrijeme u obnovljene domove uselilila je 61 povratnička porodica. S obzirom na izražene velike potrebe povratnika za obnovu komunalne infrastrukture i elektrifikaciju povratničkih naselja, Ministarstvo je više od 300.000 KM uložilo u rekonstrukciju dva lokalna puta, te priključenje na elektro-mrežu 16 stambenih jedinica“, kazao je ministar Halilović.

Kabinet ministra