Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Damir Ljubić sastao se u Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

21.1.2013




Ministar za ljudska prava i izbjeglice Damir Ljubić sastao se u Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem. Na sastanku koji je održan u kabinetu Predsjednika razgovaralo se o temama koje se tiču povratka izbjeglih i raseljenih osoba u regiji. Poseban akcent sastanka je stavljen na Regionalni stambeni projekt, čija implementacija uskoro zapocinje. Ministar Ljubic se osvrnuo na dugogodisnju pomoć koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima u BiH u procesu povratka te je istakao kako je po doniranim sredstvima najveći donator u BiH po ovom pitanju. Regionalni stambeni projekt zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba u regiji je projekt koji ima veliko značenje i njegova učinkovita sprovedba je imperativ. U BiH je nedavno raspisan javni poziv na koji se mogu prijaviti sve osobe koja su zainteresirana za povratak u svoje prijeratne domove a čiji status još uvijek nije riješen.

Predsjednik Josipović se složio sa ministrom Ljubićem, i izrazio svoju spremnost za svaku vrstu potpore u sprovedbi Regionalnog stambenog programa. Jako je bitno da se svakom pojedincu koji želi da se vrati na svoje prijeratno prebivalište to i omogući, bilo kroz ovaj regionalni projekt ili kroz druge zajedničke ili individualne projekte. Ministar se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio spremnost za daljnu blisku suradnju.