Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio je danas u svom uredu veleposlanika OSCE-a u BiH Fletchera M. Burtona.

24.1.2013





Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio je danas u svom uredu veleposlanika OSCE-a u BiH Fletchera M. Burtona.
Na sastanku je glavnu tema bila regionalni stambeni projekt i njegova provedba.
Veleposlanik Burton je pohvalio ministarstvo za ljudska prava i istakao veliki i trud i zalaganje koji je napravljen kako bi bili spremni za sprovedbu prvog vala projekata.Razgovaralo se o do sada obavljenim konzultacijama sa organizacijama uključenima u projekat i predloženim planovima implementacije. Ministar je naglasio da je ovo važna godina što se tiče povratka u BiH i da je ministarstvo spremno udovoljiti svim tehničkim zahtjevima koje donatori postavljaju kako bi se što prije krenulo u realizaciju ovoga veoma važnog projekta za BiH i regiju. Veleposlanik Burton se složio sa mišljenjem ministra i izrazio svoju spremnost da pruži podršku u svakom mogućem pogledu kako bi se ovaj hvale vrijedan projekat realizirao. Posebno je naglasio važnost susreta ministra Ljubića sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.Na ovaj način ministar Ljubić je pokazao koliko je projekt regionalnog stambenog zbrinjavanja bitan za Bosnu i Hercegovinu i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.
Ministar je najavio posjetu i ostalim zemljama članicama ovog projekta, kako bi se što više promovirao projekat i kreirala pozitivna atmosfera koja će dovesti do boljih rezultata na korist izbjeglih i interno raseljenih osoba.
Dogovorena je daljnja bliska suradnja i održavanje konzultativnih sastanaka sa predstavnicima zemalja donatora.


Sarajevo 23.01.2013.