Saopćenja

Sastanak ministra Ljubića sa direktorom UNFPA za istočnu Europu i centralnu Aziju

16.10.2013



Danas je u svom uredu ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić primio direktora UNFPA za istočnu Europu i centralnu Aziju gospodina Wernera Hauga i direktoricu UNFPA-e za Bosnu i Hercegovinu gospođu Doina Bologa.

Ministar je gostima poželio dobrodošlicu i zahvalio se na njihovoj posjeti,te ih informirao o aktualnim projektima ministarstva koji se zajednički sprovode sa UNFPA.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerskom odnosu sa UNFPA BiH, od kolovoza 2010. godine implementira aktivnosti na izradi socijalne politike za zaštitu prava osoba starije dobi, programa za žrtve seksualnog nasilja u ratu u BiH i unapređenju provedbe Akcionog plana Međunarodne konferencije o populaciji i razvoju.

Zvaničnici su se složili da je dosadašnji rad jako uspješan te da će se u budućnosti pokušati još dodatno unaprijediti na različite načine.

Direktor Haug istakao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te zajedničim projektima koji su više nego uspješno realizirani,te se nada da će se takva suradnja i nastaviti a naročito na projektima koje je ministar Ljubić pomenuo.

Predstavnici UNFPA-e su ponudili otvorenu suradnju i potporu i u daljnjoj provedbi različitih programa i razvoju novih projekata.

Na kraju sastanka ministar se zahvalio gostima na ukazanoj prilici za sastanak i bolje upoznavanje te zaželio uspješan rad i nastavak suradnje.

Sarajevo 16.10.2013