Saopćenja

PRIOPĆENJE

30.1.2014

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, bilo je danas domačin Regionalnom koordinacijskom forumu u okviru Regionalnog stambenog programa. Regionalni stambeni program garantira osiguranje 5.400 održivih stambenih rješenja u Bosni i Hercegovini u ukupnom iznosu do 101 milion EUR.

Tokom sastanka Regionalnog koordinacionog foruma ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH mr.sc. Damir Ljubić, imao je odvojene sastanke sa predstavnicima glavnih donatora (Evropskog povjerenstva i Vlade SAD), predstavnicima OSCE-a i UNHCR-a kao monitora u Programu, predstavnicima CEB-a, koji su zaduženi za financijsko implementiranje projekta i također sa predstavnicima zemalja partnera (Republika Hrvatska, Republika Srbija i Crna Gora).

Bosna i Hercegovina će 13. 2. 2014. godine potpisati Sporazum o grantu što je bio jedini preostali krupan preduvjet prije uplate prve tranše sredstava od strane Razvojne banke Vijeća Evrope. Time su stvoreni uvjeti za raspisivanje prvih tendera i početak konkretnog implementiranja ovog važnog projekta.