Saopćenja

Ministar Ljubić otvorio Tjedan ravnopravnosti spolova

3.3.2014


Agencija za ravnopravnost spolova BiH koja je sastavni dio Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH, Ženevskim centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) i Atlantskom inicijativom, povodom obilježavanja početka manifestacije Tjedan ravnopravnosti spolova , organizirala je danas  konferenciju o temi “Stereotipi i ravnopravnost spolova u BiH”.

Cilj konferencije je ukazati na stereotipe s kojima se bh. društvo suočava u oblastima političkog života, pravosuđa i medija. Konferenciju koja se održava u zgradi Parlamentarne skupštine BiH otvorio je ministar Ljubić.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić kazao je da postoji tradicija obilježavanja Tjedna ravnopravnosti spolova koja traje već duži niz godina.

"Ono što je zadaća ovog ministarstva i mene osobno jeste da stvaramo zakonske preduvjete, ambijent da pomažemo sve aktivnosti koje provode institucije BiH. Muškarci koji sada vladaju na svim razinama nisu bezgrešni i toliko kvalitetni da bi opravdali svoju dominaciju u ovom i svakom društvu", pojasnio je Ljubić dodavši da je uloga žene u društvu od velike važnosti.

Krajem ovoga tjedna točnije u subotu obilježava se 8. Ožujak međunarodni dan žena.

„Jedan dan godišnje premalo je da ženama istinski bude posvećen,jer one drugima; djeci, partnerima, roditeljima, prijateljima posvećuju sve svoje dane, sve svoje minute.Žena je žena svih 365 dana u godini a ne samo 8.Ožujka. Ja svim ženama u svoje ime i ime ministarstva želim sretan i ugodan praznik“ kazao je ministar Ljubić.