Saopćenja

Ministar Damir Ljubić primio je danas veleposlanika NR Kine Chunfenga u svom uredu

20.5.2014

Na održanom sastanku potpisani su certifikati o tehničkoj ispravnosti i ukupnom broju jedinica medicinske i poljoprivredne opreme isporučene u okviru donacije NR Kine narodu BiH. Oprema je monitirana i testirana te će se nakon što se aplikacije zaprimljene po javnom pozivu analiziraju isporučiti aplikantima.

Veleposlanik Chunfeng se interesirao o najnovijim informacijama koje se tiču katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, ministar ga je informirao da je jučer obišao dio poplavljenih područja i da je situacija doista alarmantna. Radi se o ogromnim štetama za čiju sanaciju će biti potrebna ogromna sredstva i pomoć međunarodne zajednice. Nakon završetka opasnosti od poplava uradit će se jedna temeljita analiza sa štetama, i potrebama kako bi se situacija što prije normalizirala i o tome će se informirati međunarodne organizacije i sveukupna javnost.

Ministar se još jednom zahvalio veleposlaniku na ovoj velikodušnoj donaciji u vrijednosti od 7 miliona KM, te izrazio zahvalnost za potporu u ovoj naročito kriznoj situaciji u BiH.