Saopćenja

Najava događaja - Elektrifikacija u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno

18.2.2016

Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine će u sutra (petak, 19. februar) u 11 sati u Općini Glamoč potpisati Sporazum o saradnji na realizaciji projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika za finansiranje iz sredstava za 2012. i 2013. godinu u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno.

Uz ministricu Borovac, Sporazum će potpisati načelnici općina Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno: Radovan Marković, Neven Idžanović, Milan Radmilović i Andrija Šimunović, te direktor Fonda za povratak Nebojša Švraka, direktor Elektrohercegovina Trebinje Dragan Savić te u ime JP Elektroprivrede HZHB v.d. direktora Marinko Gilja i v.d. izvršnog direktora Ilija Bakalar. 

Za potrebe elektrifikacije Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH je u martu 2013 iz sredstava za 2012. i 2013. godinu izdvojila 1,4 milion KM s ciljem priključenja 400 obnovljenih povratničkih domova u 20 bh. općina na elektrodistributivnu mrežu. 
 
Vrijednost sporazuma koji će sutra biti potpisani u Glamoču iznosi 267.500 KM, a sa tim sredstvima će biti izvršena elektrifikacija 40 povratničkih domova u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno.

Izjave za medije planirane su za 12 sati, nakon čega će ministrica Semiha Borovac posjetiti povratničku porodicu Velagić koja se 1999. godine vratila u selo Dragnjići, MZ Vrba kod Glamoča.