Saopćenja

Saudijski fond za povratak spreman je poslati svoje eksperte u BiH koji bi, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, izvršili analizu niza projekata iz oblasti održivog povratka

8.7.2009

Saudijski fond za povratak spreman je poslati svoje eksperte u BiH koji bi, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, izvršili analizu niza projekata iz oblasti održivog povratka, rečeno je tokom susreta ministra za ljudska prava i izbjeglice BIH dr. Safeta Halilovića sa generalnim direktorom Fonda Yousefom Al-Bassamom.
 
„Direktor Saudijskog fonda je pokazao puno razumijevanje za potrebe povratnika, te je kazao kako ovaj fond planira investirati oko 20 miliona dolara u projekte održivog povratka. U potpunosti je razumio i prihvatio naše insistiranje da ljudima koji su se vratili u svoje kuće stvorimo uvjete za rade i žive od svoga rada“, kazaoa je ministar Halilović.
 
Ministar je informirao AL-Bassama o provedbi Aneksa 7 Dejtosnkog sporazuma, te uvjetima koje bi trebalo ispuniti kako bi povratnicima bio osiguran održivi povratak.
 
Kabinet ministra