Saopćenja

Saopćenje o novoj tranši sredstava za oporavak i razvoj Srebrenice

30.9.2009

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović uputio je ovih dana Ministarstvu finansija i trezora BiH zahtjev za prijenos novog iznosa sredstava Općini Srebrenica za realizaciju projekta zapošljavanjai projekta izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture.
 
Prema procedurama o korištenju sredstava za realizaciju Operativnog plana oporavka i razvoja Srebrenice, 75.970 KM iz budžeta institucija BiH doznačuje se Općini Srebrenica za podršku programima zapošljavanja kroz samoodržive investicione projekte. Novčanu pomoć dobilo je 30 poljoprivednih proizvođača iz Srebrenice.
 
Također, Općini Srebrenica doznačuje se 139.691 KM za asfaltiranje lokalnog puta Srebrenica-Sućeska, odnosno dionice puta Kazani-Plane.
 
Ovo je jedna od aktivnosti koje provode nadležna tijela Vijeća ministara BiH i Općine Srebrenica na realizaciji ukupnog iznosa od deset miliona KM iz budžetskih rezervi za oporavak i razvoj Srebrenice.
 
U cilju zakonitosti trošenja sredstava formirana je Komisija za praćenje i provođenje procesa javnih nabavki i utroška finansijskih sredstava po programu oporavka i razvoja Srebrenice čiji je predsjednik ministar Halilović.
 
Kabinet ministra