Saopćenja

Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH sutra će održati sjednicu u Sarajevu

30.1.2017

Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH sutra će održati sjednicu u Sarajevu na kojoj će biti analizirani rezultati programa obnove i povratka za period od 2004. do 2015. godine kao i informacija o realizaciji projekata koji se finansiraju iz kreditnih sredstava - OPEC-a, Saudijskog fonda te Razvojne banke Vijeća Evrope - kojim se finanira program zatvaranja kolektivnih centara u našoj zemlji.

Između ostalog, bit će govora i o budućim aktivnostima kroz analizu Izvještaja o rezultatima javnih poziva općinama i gradovima u BiH za projekte elektrifikacije povratničkih domova te obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici. 

Sjednica Komisije bit će održana sutra (utorak, 31. januar) u 11 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH - sala 1/1, Trg BiH 1, Sarajevo. 

Izjave za medije planirane su za 13:00 sati ispred sale 1/1. 

Novinarima će se obratiti Mato Jozić, predsjedavajući Komisije te ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš.