Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović uputio je ovih dana Ministarstvu finansija i trezora BiH zahtjev za prijenos blizu 400.000 KM Općini Srebrenica za realizaciju projekta zapošljavanja

18.12.2009

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH dr. Safet Halilović uputio je ovih dana Ministarstvu finansija i trezora BiH zahtjev za prijenos blizu 400.000 KM Općini Srebrenica za realizaciju projekta zapošljavanja, projekta izgradnje i obnove komunalne i socijalne infrastrukture i finansiranje ravoja malih i srednjih preduzeća.
 
Prema procedurama o korištenju sredstava za realizaciju Operativnog plana oporavka i razvoja Srebrenice, 114.392 KM iz budžeta institucija BiH doznačuju se Općini Srebrenica za podršku programima zapošljavanja kroz samoodržive investicione projekte.
 
Također, Općini Srebrenica doznačuje se ukupno 242.719 KM za rekonstrukciju zgrade stare Gimnazije (88.621 KM), za sanaciju zgrade Komunalnog preduzeća Polet, adaptaciju višenamjenskog objekta u Crvici (102.977 KM) i rekonstrukciju Gradskog stadiona 51.119 KM, te finansiranje razvoja malih i srednjih preduzeća 42.510 KM.
 
Ovo je jedna od aktivnosti koje provode nadležna tijela Vijeća ministara BiH i Općine Srebrenica na realizaciji ukupnog iznosa od deset miliona KM iz budžetskih rezervi za oporavak i razvoj Srebrenice.
 
U cilju zakonitosti trošenja sredstava formirana je Komisija za praćenje i provođenje procesa javnih nabavki i utroška finansijskih sredstava po programu oporavka i razvoja Srebrenice čiji je predsjednik ministar Halilović.   
 
 Kabinet ministra