Saopćenja

DEMANTIJ na pisanje portala Dnevnog avaza - Borovac: Neistina je da imam ikakve veze sa rušenjem ijednog ugostiteljskog objekta

29.5.2018

Povodom neistinitih tvrdnji iznesenih na portalu Dnevnog avaza, gdje se između ostalog navodi kako Semiha Borovac navodno stoji iza rušenja jednog ugostiteljskog objekta na Trgu heroja u Sarajevu, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH upućuje demantij uz zahtjev da isti bude obajavljen u vašem mediju. 

- Riječ je o neistini plasiranoj bez ikakvog utemeljenja, isključivo sa ciljem političke diskreditacije mene i stranke kojoj pripadam. Opće poznato je da moj suprug posjeduje ugostiteljski objekat na Trgu heroja, a koji je otvoren prije gotovo tri decenije. Jedina istina je da smo kao stanari zgrade među rijetkima dali saglasnost za nadogradnju pomenutog ugostiteljskog objekta što dovoljno govori o našem stavu spram izgradnje tog objekta – navela je ministrica Borovac u demantiju napominjući kako je neprimjereno procedure i rad tijela općinskih organa, uključujući i inspekcijske, stavljati u politički kontekst i eventualne neregularnosti pravdati bilo čijom stanačkom pripadnošću.