Saopćenja

Ministar Lučić i ambasador Hun

12.10.2021

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske u BiH Danijelom Hunom. Istaknuta je dobra saradnja s posebnim akcentom na projekte koji se realizuju sa Ambasadom Švajcarske u BiH, a koji se tiču dijspore i aktuelnih migracija. Ministar Lučić upoznao je ambasador Huna  sa aktuelnim projektima CEB2 i RSP koji je odnose na stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica i  čija je implementacija u toku.

Kada je riječ o aktuelnom problemu migracija sagovornici su se složili da  ovaj problem nije samo regionalni i da ga treba sistemski rješavati.

Ministar Lučić i ambasador Hun posebno su se osvrnuli na predstojeću posjetu švajcarske ministarke pravosuđa i policije i savezne poslanice  Karin Keler  imajući u vidu da je Švajcarska zainteresovana za pokretanje novih projekata ulaganja u BiH preko Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. U tom kontekstu posebno je naglašena potreba ublažavanja posledica pandemije KOVID19.

Ministar Lučić sastaće se ministarkom i poslanicom Keler 21.oktobra 2021. g.