Aktuelnosti

U prostorijama GK BiH u Štutgartu otvorena izložba slika Samira Derviševića

U renoviranim prostorijama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Štutgartu, u petak, 15. jula 2011. godine otvorena je izložba pod nazivom „Umjetnost povezuje ljude“ mladog bosanskohercegovačkog umjetnika Samira Derviševića.
 

U renoviranim prostorijama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Štutgartu, u petak, 15. jula 2011. godine otvorena je izložba pod nazivom „Umjetnost povezuje ljude“ mladog bosanskohercegovačkog umjetnika Samira Derviševića.

Samir Dervišević, porijeklom Brčak, završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevo a od 2000. Godine živi u Štutgartu. Do sada je izlagao u Štutgartu (Commerzbanca, Praksa Enriko Thile Sillenbuch, Kleine Galerie Weiblingen, Autohaus Schwabengarage, Katharinenhospital) i u Brčkom, u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikt. Derviševićeve slike su pune Bosne, ali i Njemačke u kojoj sada živi. Ova izložba predstavlja konkretan doprinos jačanju veza i odnosa Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Izložbu „Umjetnost povezuje ljude“ otvorio je generalni konzul Bosne i Hercegovine u Štutgartu Haris Halilović.Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Štutgaru pokriva tri njemačke pokrajine u kojima živi više od 40 hiljada državljana Bosne i Hercegovine. Osim pružanja konzularnih usluga našim državljanima vrata Konzulata uvijek su otvorena svima onima koji vole Bosnu i Hercegovinu, onima koji je u ovom dijelu svijeta uspješno predstavljaju u oblasti umjetnosti, nauke, kulture, obrazovanja, sporta, biznisa i muzike.

Postavka izložbe slika Samira Derviševića u Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu trajaće do polovine septembra. Izložba se može pogledati svakim radnim danom, od 09 do 17 sati, a telefon za sve informacije je: 0049 711 25 38 39 23.


 







Pronađite nas na Facebook-u



Prenos znanja iz iseljeništva u BiH

Poziv insitucijama i javnim ustanovama u BiH možete vidjeti ovdje;

Prijavni obrazac za institucije i javne ustanove možete preuzeti ovdje;

Poziv stručnjacima u iseljeništvu možete vidjeti ovdje, i

Prijavni obrazac za stručnjake možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o načinu upisa, sadržaju i načinu vođenja evidencije udruženja i saveza iseljenika Bosne i Hercegovine

Prijava za upis u evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za upis izmjena i dopuna u evidenciji udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za brisanje iz evidencije udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Politika o saradnji s iseljeništvom usvojena 18.04.2017. na 99. Sjednici Vijeća ministara BiH. (Bosanski, Hrvatski, Srpski i Engleski)

Informacija s Okruglog stola o potrebama iseljeništva iz BiH održanog u Sarajevu 28.12.2016. godine

Infografika

Informacija o stanju iseljeništva usvojena 13.4.2016. na 52. sjednici Vijeća ministara BiH

Poziv općinama za dostavu podataka o iseljeništvu

Poziv doktorima nauka i naučno-istraživačkim radnicima bh. porijekla u svijetu za dostavu biografija

Poziv za dostavu podataka za poslovni imenik dijaspore