Aktuelnosti

Naredno Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu održaće se u Bielli - italija

GO SSDBIH je donio odluku da će naredno IX. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, biti održano u Italiji u gradu Biella.


GO SSDBIH je donio odluku da će naredno IX. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, biti održano u Italiji u gradu Biella. Domaćin takmičenja koje se odžava od 20. – 22. aprila 2012. godine je Zajednica bh. klubova iz Italije na čelu sa lokalnim bh.udurženjem iz Bielle (u ovoj provinciji trenutno živi oko 600 građana porijeklom iz BiH).
 
Za održavanje ove tradicionalne manifestacije bh. dijaspore Uprava grada će staviti na raspolaganje dvije sportske dvorane, koje primaju do 2000 gledalaca, hotel sa 350 kreveta, gradsku Vijećnicu za prijem učesnika i svečano izvlačenje parova, kao i salu u kojoj će biti održana podjela medalja, večera i svečano zatvaranje prvenstva.
 
Očekuje se učesce 16 ekipa i to iz: Amerike, Kanade, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Njemačke, Česke, Belgije, Holandije, Norveške, Švedske, Danske, Engleske i Republike Irske. Također je izvjesna prijava za učešće na SP i reprezentacija Luksemburga, Turske,  Francuske, Španije, Makedonije  i Australije.
Prvenstvo se igra po Fifinim sportskim pravilima i za reprenzentacije  Bosanca i Hercegovaca iz svake od pobrojanih zemalja moći će nastupii samo igrači koji žive u tim zemljama.

Predstavnici sportske  komisje  SSDBIH-a u januru će posjetiti Biellu, gradić koji se nalazi na sjeveru Italije između  Milana i Torina, najbliži aerodromi su Malpensa (Milano) i Caselle (Torino), kako bi neposredno vidjeli u kojim uslovima će se održavati naredno IX. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u malom fudbalu/nogometu.




Pronađite nas na Facebook-u



Prenos znanja iz iseljeništva u BiH

Poziv insitucijama i javnim ustanovama u BiH možete vidjeti ovdje;

Prijavni obrazac za institucije i javne ustanove možete preuzeti ovdje;

Poziv stručnjacima u iseljeništvu možete vidjeti ovdje, i

Prijavni obrazac za stručnjake možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o načinu upisa, sadržaju i načinu vođenja evidencije udruženja i saveza iseljenika Bosne i Hercegovine

Prijava za upis u evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za upis izmjena i dopuna u evidenciji udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za brisanje iz evidencije udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Politika o saradnji s iseljeništvom usvojena 18.04.2017. na 99. Sjednici Vijeća ministara BiH. (Bosanski, Hrvatski, Srpski i Engleski)

Informacija s Okruglog stola o potrebama iseljeništva iz BiH održanog u Sarajevu 28.12.2016. godine

Infografika

Informacija o stanju iseljeništva usvojena 13.4.2016. na 52. sjednici Vijeća ministara BiH

Poziv općinama za dostavu podataka o iseljeništvu

Poziv doktorima nauka i naučno-istraživačkim radnicima bh. porijekla u svijetu za dostavu biografija

Poziv za dostavu podataka za poslovni imenik dijaspore