Aktuelnosti

Produžen rok za izražavanje interesa za pružanje konsultantskih usluga na projektu Migracija i razvoj

Poziv se odnosi i na organizacije i pojedince u iseljeništvu koji posjeduju traženu stručnost i kapacitete. S obzirom da je rok za dostavu prijava produžen, ponovo pozivamo sve organizacije i pojedince iz iseljeništva koji imaju potrebne tražene kvalifikacije da se prijave na navedeni oglas.

Projekat Migracija i razvoj je nova zajednička inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice (MLJPI), Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog  programa Ujedinjenih nacija (UNDP) čiji cilj je da se na sistemski način mobilišu i ugrade resursi migranata u društveno-ekonomski razvoj BiH.

Projektom će biti implementirane aktivnosti iz Strategije migracija i azila BiH 2012-2015 a koje su dizajnirane oko tri međusobno vezane projektne komponente:
- integracija koncepta migracija za razvoj u strategije razvoja u 10 općina u BiH (Jajce, Ključ, Laktaši, Ljubuški, Maglaj, Nevesinje, Posušje, Prijedor, Sanski Most i Velika Kladuša)
- izgradnja kapaciteta ključnih institucionalnih partnera u BiH (MLJPI, općine, relevantna entitetska i kantonalna ministarstva)  u oblasti vezivanja migracija sa razvojem  
- definiranja zajedničkog strateškog okvira i smjernica za dugoročno djelovanje na polju migracija za razvoj.

Tokom implementacije projekta biće potrebne stručne konsultantske usluge. Stoga je UNDP, kao implementator projekta, objavio poziv pojedincima, nevladinim organizacijama, javnim i akademskim institucijama i agencijama da se prijave za upis u registar konsultanata u domenu migracije kako bi na zahtjev pružale stručne, analitičke i tehničke konsultantske usluge u procesu  implementacije ovog projekta.

Poziv se odnosi i na organizacije i pojedince u iseljeništvu koji posjeduju traženu stručnost i kapacitete. S obzirom da je rok za dostavu prijava produžen, ponovo pozivamo sve organizacije i pojedince iz iseljeništva koji imaju potrebne tražene kvalifikacije da se prijave na navedeni oglas.

Prijave o iskazanom interesu, u skladu sa detaljnim instrukcijama i kriterijima koji su navedeni u oglasu treba dostaviti mailom Uredu UNDP BiH na adresu registry.ba@undp.org  do 31.10. 2013. godine sa naznakom: for M&D migration roster.

Tekst poziva se nalazi na linku:  http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/en/home/operations/jobs




Pronađite nas na Facebook-u



Prenos znanja iz iseljeništva u BiH

Poziv insitucijama i javnim ustanovama u BiH možete vidjeti ovdje;

Prijavni obrazac za institucije i javne ustanove možete preuzeti ovdje;

Poziv stručnjacima u iseljeništvu možete vidjeti ovdje, i

Prijavni obrazac za stručnjake možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o načinu upisa, sadržaju i načinu vođenja evidencije udruženja i saveza iseljenika Bosne i Hercegovine

Prijava za upis u evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za upis izmjena i dopuna u evidenciji udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za brisanje iz evidencije udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Politika o saradnji s iseljeništvom usvojena 18.04.2017. na 99. Sjednici Vijeća ministara BiH. (Bosanski, Hrvatski, Srpski i Engleski)

Informacija s Okruglog stola o potrebama iseljeništva iz BiH održanog u Sarajevu 28.12.2016. godine

Infografika

Informacija o stanju iseljeništva usvojena 13.4.2016. na 52. sjednici Vijeća ministara BiH

Poziv općinama za dostavu podataka o iseljeništvu

Poziv doktorima nauka i naučno-istraživačkim radnicima bh. porijekla u svijetu za dostavu biografija

Poziv za dostavu podataka za poslovni imenik dijaspore